Čokoladna panna cotta.jpg

Čokoladna panna cotta

(0)

Želatinu namočite u ledenu vodu 5 minuta. Zakuhajte vrhnje i šećer do točke vrenja, maknite s vatre i dodajte ocijeđenu želatinu. Miješajte 1 minutu, dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. U slučaju da se čokolada ne otopi, vratite na parnu kupelj i miješajte dok se čokolada ne otopi.

Toplu smjesu razdijelite u prethodno navlažene posudice i ohladite na 8-10 °C u hladnjaku. Prije posluživanja pospite listićima badema koji po želji mogu biti tostirani.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema < 30 min 4

Sastojci

  • 200 g čokolade s oko 50% kakaa
  • 500 ml slatkog punomasnog vrhnja s više od 30% mliječne masti
  • 40 g listića badema
  • 60-100 g šećera
  • 3 listića želatine

Slični recepti