riba.jpg

Cijela riba pečena u soli

(1)

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Ribu operite i iznutra i izvana, očistite ljuske, a zatim osušite kuhinjskim papirom.

Na tanke kolutove narežite polovicu limuna (kojem ste koricu naribali i spremili za kasnije) pa ga stavite u šupljinu orade s 2 grančice ružmarina, lovorom i 5 grančica majčine dušice. Premažite maslinovim uljem iznutra i izvana.

Pomiješajte sol, bjelanjak i vodu i sitno nasjeckano preostalo začinsko bilje u velikoj zdjeli, a zatim ravnomjerno rasporedite trećinu smjese na pleh za pečenje. Položite ribu na sol, a zatim rasporedite preostalu smjesu soli tako da dobijete ujednačen sloj po čitavoj ribi.

Pecite 35 minuta. Izvadite ribu iz pećnice i ostavite u kori 1 h.

Dobar tek!

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema > 60 min 2 osobe

Sastojci

  • 1 kg soli
  • 1 bjelanjak
  • 35 ml vode
  • 4 grančice ružmarina
  • 8 grančica majčine dušice
  • 1 list lovora
  • 1 velika orada (600 g)
  • 1/2 limuna
  • 30 ml K Plus maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Slični recepti