ćevapi u lepinji.jpg

Ćevapi u domaćim lepinjama s umakom od jogurta

(0)

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte mu jogurt pa umijesite tijesto.

Podijelite na 8 dijelova pa uz pomoć valjka i brašna izvaljajte dijelove u ovale.

Slažite na tanjur posipajući brašnom da se ovali ne slijepe.

U ostatak jogurta dodajte jako sitno nasjeckan mali režanj češnjaka i lagano posolite i popaprite. Rajčice narežite na kriške.

Na srednjem žaru na roštilju pecite ćevape okrećući ih često tako da se ravnomjerno ispeku sa svih strana. Uz ćevape pecite i lepinje, po par minuta sa svake strane, dok nisu dobile lijepu boju, ovisno o snazi žara. Preokrenite ih kada vidite mjehure.Lepinje umotajte u čistu kuhinjsku krpu, da omekšaju.

Na lepinju stavite malo umaka od jogurta, rajčicu, ćevape i mentu po želji.

Dobar tek!


Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 300 g jogurta
  • 10 g praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 300 g glatkog brašna
  • sol, papar
  • 600 g junećih ćevapa
  • 150 g jogurta u lepinje
  • 1 mali češanj češnjaka
  • Rajčice
  • Menta

Slični recepti