CARSKO MESO.jpg

Carsko meso

(0)

Meso posolite s jedne strane. U mužar stavite sol, papar, kumin i narezani češnjak. Zdrobite i izmiješajte sve začine i utrljajte u meso s gornje strane.

Ostavite preko noći da se okusi prožmu. Stavite meso u lim, dolijte sa strane temeljac, pokrijte aluminijskom folijom, pecite 1 sat na 100 °C.

Drugi sat pecite na 120 °C. Nakon toga maknite foliju i pecite na 180 °C još otprilike sat vremena da meso dobije lijepu boju.

Pustite da meso odstoji 15 – 20 minuta da se stabiliziraju sokovi pa ga narežite i poslužite.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema < 60 min 4

Sastojci

  • 1,2 kg carskog mesa
  • sol
  • 3 – 4 režnja češnjaka
  • 1 – 2 g kumina (sjemenke)
  • papar u zrnu
  • 200 – 300 ml mesnog temeljca

Slični recepti