Konzum_recepti_rajcica_rajka.jpg

Bijela pizza sa svježim rajčicama

(1)

U mlakoj vodi otopite žličicu meda i kvasac i ostavite par minuta da se kvasac aktivira. Brašno stavite u posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto te napravite udubinu u sredini i dodajte prstohvat soli. Ulijte smjesu s kvascem i vilicom postepeno unosite sve više brašna s rubova udubine. Kada ste ukomponirali sve brašno počnite mijestit ručnim mikserom, nakon nekoliko minuta dodajte žlicu maslinovog ulja i nastavite mijesiti tijesto 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo dodajte mu još malo brašna,žlicu po žlicu dok niste dobili glatku smjesu. Premažite maslinovim uljem i ostavite da se diže 45 min do 1 h.

Pećnicu zagrijte na 250°C. Nakon što se tijesto lijepo diglo pažljivo ga podijelite na dva jednaka dijela i premjestite na papir za pečenje. Ručno ga razvucite u krug kojem su rubovi malo deblji.

Narežite rajčice na kriške debele pola cm.

Namažite tijesto sK plus mliječnim namazom, posložite narezane rajčice koje ste lagano posolili, natrganu mozzarellu i pospite origanom.

Stavite pizzu u sredinu pećnice. U ovako vrućoj pećnici pizza se jako brzo ispeče pa trebate pratiti kako teče proces pečenja. Za otprilike 12 minuta pizza će biti gotova. Rubovi bi joj trebali dobiti lijepu boju, a dno bi trebalo biti potpuno čvrsto i hrskavo. Isto ponovite s drugom pizzom.


Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)

Trebat će vam

AKCIJA -25% %

Mozzarella sir polutvrdi 100 g K Plus

Cijena za j.m.: 59,90 kn/kg
Redovna cijena: 7,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 29.01.2020
(2)
5
99 kn/kom
kom

Slični recepti