pizza .jpg

Bijela pizza s podlogom od cvjetače

(0)

Cvjetaču usitnite na manje komade te samo cvjetove sameljite u multipraktiku. U veću tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte mljevenu cvjetaču i posolite. Dinstajte na srednjoj vatri, 10 minuta, dok cvjetača nije omekšala i dio tekućine je ispario. Prebacite na nekoliko slojeva kuhinjskog papira ili čisti kuhinjski ručnik i lagano pritisnite s drugim slojem papira tako da ocijedite još tekućine. Mlakoj smjesi dodajte jaje, naribanu mozzarellu, ribani sir i origano. Dobro promiješajte. Na plehu, na papiru za pečenje oblikujte smjesu u krug promjera oko 30 cm.

Pecite 30 minuta na 200°C, dok se ne osuši i ne dobije boju. Uz pomoć papira za pečenje prevrnite podlogu i pecite drugu stranu 10 minuta.

Promiješajte Protein plus Skyr, sitno sjeckani češnjak, origano, sol i maslinovo ulje. Na podlogu dodajte pripremljeni namaz, narezanu mozzarellu, šunku, sitno sjeckane šampinjone i trake tikvice. Vratite u pećnicu i pecite još 15 minuta, dok nadjev nije zapečen.

Pečenu pizzu nadjenite K plus rikulom i bosiljkom.

Video recept pogledajte u nastavku, a više inspiracije za video recepte pogledajte na našem YouTube kanalu.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

Za podlogu od cvjetače:

  • 10 ml K Plus maslinovog ulja
  • 1 cvjetača (~600 g cvjetova)
  • 1 K Plus jaje
  • 100 g K Plus mozzarelle
  • 40 g K Plus ribanog sira
  • 1 žličica origana
  • Sol

Za nadjev:

  • 100 g Protein plus Skyra
  • 10 ml K Plus maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • ½ žličice origana
  • 100 g K Plus mozzarelle
  • 75 g K Plus šunke od buta
  • 100 g K Plus šampinjona
  • 100 g tikvice
  • 25 g K Plus rikule
  • Listići svježeg bosiljka
  • Sol

Cvjetača

Cijena za j.m.: 20,78 kn/kg
(4)
12
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Rukola 100 g

Cijena za j.m.: 79,90 kn/kg
(5)
7
99 kn/kom
kom

Tikvice

Cijena za j.m.: 4,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.4 kg
(9)
2
00 kn/kom
kom

Slični recepti