Bešamel u pecivu s gljivama

Namrvite kvasac u malo toplog mlijeka uz dodatak malo šećera i brašna. Ostavite na toplom. Pomiješajte brašno i sol, dodajte jaja, šećer i kvasac, mijesite tijesto i dodajte omekšali maslac. Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite da se diže sat vremena. Premijesite tijesto, podijelite na 4 dijela, oblikujte okrugla peciva, stavite u namazan i pobrašnjen lim i ostavite da se dižu sat vremena. Razmutite žumanjak s malo vode, premažite peciva i pecite na 180 °C 25 – 30 minuta.

Na maslacu zabijelite brašno, dodajte protisnuti češnjak, zalijte mješavinom mlijeka i vrhnja, stalno miješajte, začinite solju i paprom, kuhajte dok se umak ne zgusne, 15 – 20 minuta.

Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani luk 10 minuta, dodajte nasjeckane gljive, kratko popržite, začinite solju i paprom, dodajte bešamel i kratko prokuhajte. Pecivu nožićem odrežite kapu, izdubite sredinu i napunite nadjevom. Stavite u pećnicu i pecite na
180 °C 8 minuta. Pospite listićima svježeg bosiljka i poslužite.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5