1920x850_gelatissimo_4.jpg

Banana crumble

(2)

Priprema prema uputama autorice:

Maslac otopite na laganoj vatri u tavi koja vam stane u pećnicu. Dodajte smeđi šećer i miješajte dok se ne otopi, oko 3 minute. Umiješajte cimet i sol. Pažljivo dodajte sok od naranče. Kuhajte smjesu oko jedne minute dok se malo ne zgusne. Dodajte komade banane u tavu i lagano ih promiješajte dok se smjesa ne prožme po bananama.

Ravnomjerno rasporedite banane i umak u tavi. Uklonite tavu sa štednjaka i ravnomjerno pospite Crumble po bananama. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175° i pecite dok Crumble ne postane zlatno smeđe boje, oko 20 minuta. Na još topli crumble stavite 2 kuglice sladoleda i poslužite odmah.

Ovaj desert možete pripremiti unaprijed, samo ispecite neposredno prije serviranja.

Ocjena recepta

5 od 5
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema 30 - 60 min

Sastojci

Crumble:

  • 55 g smeđeg šećera (tamni)
  • 55 g maslaca
  • 35 g glatkog brašna
  • 20 g. zobenih pahuljica

Nadjev:

  • 30 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 60 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 5 banana srednje veličine narezane na veće komade
  • Sladoled Gelatissimo Canadian Way

Slični recepti