Banana crumble

Priprema prema uputama autorice:

Maslac otopite na laganoj vatri u tavi koja vam stane u pećnicu. Dodajte smeđi šećer i miješajte dok se ne otopi, oko 3 minute. Umiješajte cimet i sol. Pažljivo dodajte sok od naranče. Kuhajte smjesu oko jedne minute dok se malo ne zgusne. Dodajte komade banane u tavu i lagano ih promiješajte dok se smjesa ne prožme po bananama.

Ravnomjerno rasporedite banane i umak u tavi. Uklonite tavu sa štednjaka i ravnomjerno pospite Crumble po bananama. Stavite tavu u prethodno zagrijanu pećnicu na 175° i pecite dok Crumble ne postane zlatno smeđe boje, oko 20 minuta. Na još topli crumble stavite 2 kuglice sladoleda i poslužite odmah.

Ovaj desert možete pripremiti unaprijed, samo ispecite neposredno prije serviranja.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(1)
(0)
(0)
(0)