Bakalar na bijelo.jpg

Bakalar na bijelo

(0)

Suhi bakalar namačite 2-3 dana uz mijenjanje vode nekoliko puta dnevno. Nakon namakanja bakalar stavite kuhati.

Kuhani bakalar ogulite, očistite od kostiju i razlistajte meso. Skuhajte riblji temeljac (recept za temeljac potražite uz recept za bakalar na brudet).

Krumpir ogulite i narežite na ploške. U 100 ml maslinovog ulja ubacite 6 režnjeva češnjaka i blendajte štapnim mikserom. U posudu složite red krumpira, zatim red ribe, prelijte s 1-2 žlice mješavine ulja i češnjaka, začinite solju i paprom, ponovite red krumpira, pa red ribe, prelijte uljem i češnjakom, začinite solju i paprom, završite redom krumpira pa zalijte hladnim temeljcem da bude do zadnjeg reda krumpira, ne preko.

Prelijte preostalim uljem i češnjakom, začinite solju i paprom, poklopite, stavite na jaku vatru da zakipi, smanjite vatru i lagano krčkajte 30 minuta. Probajte pa po želji još začinite. Prije posluživanja pospite kosanim peršinom i prelijte preostalim maslinovim uljem.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 600 g sušenog bakalara
  • 800 g krumpira
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 150 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 1 vezica peršina
  • 800 ml ribljeg temeljca

Trebat će vam

Noto Bakalar sušeni vakumirani

Cijena za j.m.: 284,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.7 kg
(0)
199
49 kn/kom
kom

Krumpir mladi

Cijena za j.m.: 5,99 kn/kg
(12)
5
99 kn/kg
kg

Peršin list 100 g

Cijena za j.m.: 99,90 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Češnjak

Cijena za j.m.: 39,99 kn/kg
(3)
39
99 kn/kg
kg

Slični recepti