Žuti biskvit s grožđem
Bjelanjke odvojite od žumanjaka, dodajte im sitan prstohvat soli te ih istucite u čvrst snijeg ručnim mikserom.
Žumanjke pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom pa im dodajte ulje, jogurt i dobro promiješajte.
Dodajte naribanu koricu limuna.
Grožđe operite i posložite u pleh čije ste dno premazali s malo ulja i prekrili papirom za pečenje. U smjesu sa žumanjcima dodajte brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo te promiješajte.
Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka, pazeći da u tijesto unesete što više zraka. Prekrijte grožđe tijestom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C, 30 minuta.
Rashlađeni kolač preokrenite, odstranite papir za pečenje, narežite na kockei servirajte uz šlag.
Dobar tek!