Tradicionalna uskrsna pinca
U toplo mlijeko dodajte šećer i razmrvljeni kvasac, promiješajte i ostavite 10 minuta na toplom mjestu.
U veću posudu stavite brašno, sol, šećer i pripremljeni kvasac. Umiješejte (može i mikserom) sve sastojke pa uz stalno miješanje dodajte otopljeni maslac, žumanjke, jaje, naribanu koricu limuna i naranče, vanilin šećer i prošek.
Cijelo vrijeme miješajte na srednjoj brzini, dok se tijesto ne krene odvajati od posude.
Tijesto pokrijte i ostavite 3 sata na toplom mjestu. Dignuto tijesto izvadite iz posude, premijesite i podijelite na tri dijela, svaki formirajte u okrugle kruščiće. Premažite ih razmućenim jajetom i ostavite 1 sat na toplom mjestu. Nakon sat vremena ponovite premazivanje i opet ostavite 1 sat. Treći put premažite tijesto i na vrhu ga zarežite nožem ili škarama. Kockice šećera grubo usitnite i pospite po kruščićima.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta na 160-180 °C. Ako prebrzo bobiju boju, smanjite temperaturu i po potrebi zaštitite odozgo papirom za pečenje.