Talijanski tiramisu u šalici

Pjenasto miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko.

U dobivenu kremu lagano umiješajte mascarpone.

Tucite bjelanjke s prstohvatom soli, snijeg umiješajte u kremu.

Skuhajte kavu, dodajte amaretto, ohladite na 30 °C.

Umačite piškote u kavu, natrgajte na manje komade i stavite na dno šalice (računajte ¾ piškote na dno), zatim dodajte kremu, ponovno komadiće piškote, kremu, komadić piškote, završite kremom, odložite u hladnjak.

Prije posluživanja pospite kakao prahom.

S obzirom da jaja nisu termički obrađena, savjetujemo vam da tiramisu konzumirate unutar 3 sata.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)