Šunka glazirana cvjetnim medom
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Uklonite mrežicu sa dimljene rolane lopatice i prema tragovima ureza, sa strane kože na kojoj je više masnoće zarežite stvarajući dekorativan uzorak, ali i prostor unutar kojeg će se glazura zadržavati. Stavite u posudu te oko šunke stavite češnjak u kori.
Pomiješajte med i senf te lagano popaprite smjesu. Premažite šunku slojem glazure uz pomoć kuhinjskog kista i stavite u pećnicu.
Pecite pola sata, pa izvadite i ponovno premažite drugim slojem glazure. Nakon još pola sata počnite premazivati sokovima od pečenja koji će se skupljati ispod šunke i aromatizirati češnjakom. Premazujte u intervalima od 10 minuta.
Nakon ukupno sat i pol pečenja šunka bi trebala biti sjajna i dobiti lijepu boju. Ostavite 10 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške. Po želji premažite kriške s još sokova od pečenja.
Dobar tek!