Sočna čoko torta
Skuhajte 300 ml vrlo jake crne kave. Pećnicu zagrijte na 190 °C. Čokoladu natrgajte, dodajte maslac i 1 žlicu kave i uz stalno miješanje otopite na pari. Maknite s vatre i malo ohladite.
Jaja i žumanjke pjenasto miksajte 5 minuta uz postupno dodavanje šećera. Pomiješajte brašno, bademe i cimet i pažljivo umiješajte u smjesu s jajima. Na kraju dodajte čokoladu s maslacem i ujednačite smjesu.
Kalup promjera 22 cm obložite papirom za pečenje, uljite smjesu i pecite oko 30 minuta. Neka se malo ohladi u kalupu pa je izvadite iz kalupa i stavite na tanjur. Ponovo stavite obruč oko torte.
Za preljev, kuhajte preostalu kavu, šećer i cimet da dobijete sirup. Drvenim štapićem izbodite tortu i prelijte sirupom u 2-3 navrata. Nakon svakog zalijevanja preljevom pričekajte da se kava fino upije. Ostavite preko noći da se prožme. Prije posluživanja maknite kalup i tortu pospite grubo ribanom čokoladom.