Složenac od kelja, riže i gljiva
Stavite kuhati rižu u blago posoljenu vodu. U međuvremenu sitno nasjeckajte luk i popržite na 50 ml maslinovog ulja, dodajte sitno ribani celer i peršin, popržite stalno miješajući, dodajte sjeckane gljive i češnjak. Popržite
2 – 3 minute pa začinite solju i paprom.
Listovima kelja nožem stanjite zadebljanje i blanširajte ih. Kuhanu rižu dodajte u gljive i promiješajte.
Za bešamel, svijetlo popržite brašno na maslacu, stalno miješajući zalijte mlijekom, umiješajte vrhnje, posolite i kuhajte 15 – 20 minuta.
Posudu za pečenje premažite preostalim maslinovim uljem, rasporedite gljive i rižu, poravnajte, pokrijte listovima kelja, premažite bešamelom, pospite ribanim Grana Padanom.
Stavite u pećnicu na 200 °C i pecite 15 minuta.