Sladoled od pistacije

Zagrijte staklenku namaza od pistacija, oko 5 minuta u vrućoj vodi, tako da postane tekući. Pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko i 100 g namaza. Ulijte ohlađeno vrhnje za šlag u posudu, dodajte prstohvat soli i miksajte dok ne dobijete mekan šlag. Dodajte smjesu s namazom od pistacija u šlag i nježno sjedinite špatulom.

Prebacite polovicu smjese u posudu prikladnu za zamrzavanje i prošarajte s žličicom namaza od pistacija. Dodajte preostalu smjesu i završite s namazom od pistacija. Stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, dok se potpuno ne stisne.

Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi 5-10 minuta kako bi omekšao prije posluživanja. Ukrasite s tekućim namazom od pistacija i čokoladnim jajima.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)