Sirova torta od mrkve, oraha i indijskih oraščića
Indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi barem jedan sat prije pripreme torte.
Orahe, očišćene datulje, očišćenu mrkvu i kokosovo ulje stavite u multipraktik i pulsirajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Tu smjesu utisnite u kalup i uzdignite sve do vrha. Odložite kalup u zamrzivač dok pripremate kremu.
Ocijeđene namočene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, javorov sirup, narančin sok i vaniliju miksajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Za to će vam trebati 5-10 minuta, ovisno o snazi vašeg multipraktika. Smjesu ulijte u pripremljenu bazu i vratite u zamrzivač par sati.
Tortu izvadite iz zamrzivača i držite je na sobnoj temperaturi 10-ak minuta, da se lakše nareže. Za to vrijeme je ukrasite orasima i jestivim cvijećem po želji.
Čuvajte u zamrzivaču i jedite po želji.