Sipana pita od trešanja
Prosijte brašno s praškom za pecivo pa im dodajte griz i šećer. Dobro promiješajte.
Trešnjama izvadite košticu, pospite šećerom i vanilin šećerom, dodajte im džem i dobro promiješajte tako da puste dio soka pa dodajte i ulje.. Suhu smjesu podijelite na tri djela, a smjesu s trešnjama na dva dijela.
U posudu za pečenje (20*15 cm) premažite uljem i prekrijte papirom za pečenje te ga priljubite uz dno i stranice. Pospite ⅓ suhih sastojaka, poravnajte i malo pritisnite, pa na to složite polovicu smjese s trešnjama. Pospite suhim sastojcima, ponovno malo pritisnite suhu smjesu, a potom ponovite postupak s drugim dijelom trešanja.
Preostalom soku koji su trešnje pustile dodajte još 0,5 dl vode i 20 g ulja i promiješajte. Prelijte po vrhu pite.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40 minuta. Prije nego narežete ostavite pitu da se potpuno rashladi i poveže.
Dobar tek!