Rižoto od piletine, kestena i gljiva

Kestene isperite, posušite, pa zarežite oštrim nazubljenim nožem. Prekrijte vodom i dodajte žličicu soli. Namačite 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 230°C. Kestene ocijedite i stavite na pleh u gornji dio pećnice. Pecite 30 minuta pa prekrijte krpom dok se malo ne rashlade. Ogulite i koristite po želji.

Piletinu narežite na manje kockice, a gljive na ploške. Ulijte 30 ml maslinovog ulja u posudu na jačoj vatri pa dodajte piletinu. Pržite 3 minute pa dodajte gljive. Lagano posolite i dinstajte 7 minuta. Dodajte kestene, podlijte s 50 ml bijelog vina i 100 ml vode, pa kada tekućina ispari dodajte med, promiješajte i izvadite iz posude.

Mrkvu, luk, celer i češnjak sitno nasjeckajte. Povrće posolite i dodajte na 20 ml maslinovog ulja te dinstajte na laganoj vatri 10 minuta tako da omekša i postane aromatično. Dodajte češnjak i pržite još minutu. Pojačajte vatru na srednju jačinu pa dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu. Podlijte bijelim vinom pa kad ispari počnite podlijevati vodom ili temeljcem, u više navrata, neprestano miješajući. Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, pričekajte da se prethodna skroz upije u rižu. Nakon 16-18 minuta riža bi trebala biti kuhana i kremasta.

Dodajte smjesu s mesom koju ste stavili sa strane, dobro promiješajte. Umiješajte i kockicu maslaca i 40 g ribanog sira. Provjerite nedostaje li jelu soli i papra i začinite po želji. Servirajte uz još ribanog sira. Dobar tek

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5