Rižoto od celera i bundeve
Celer, mrkvu i luk nasjeckajte na sitne kockice.
Dinstajte na žlici maslinovog ulja na laganoj vatri 5 minuta tako da povrće omekša i postane aromatično.
Bundevu operite, ogulite i narežite nekoliko ravnih ploški debljine pola cm, te uz pomoć noža ili kalupa izrežite oblik srca. Narezanu bundevu (srca i sitne komadiće) dodajte ostalom povrću, lagano posolite i nastavite kuhati na laganoj vatri još 5 minuta.
Kada je povrće malo omekšalo dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu. Pojačajte vatru na srednju jačinu pa počnite podlijevati vodom ili temeljcem, u više navrata, neprestano lagano miješajući tako da sačuvate oblik srca. Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, sačekajte da se prethodna skroz upije u rižu.
Nakon 16-18 minuta riža bi trebala biti kuhana i kremasta.
Servirajte s ribanim tvrdim sirom.
Dobar tek!