Rižoto od celera i bundeve

Celer, mrkvu i luk nasjeckajte na sitne kockice.

Dinstajte na žlici maslinovog ulja na laganoj vatri 5 minuta tako da povrće omekša i postane aromatično.

Bundevu operite, ogulite i narežite nekoliko ravnih ploški debljine pola cm, te uz pomoć noža ili kalupa izrežite oblik srca. Narezanu bundevu (srca i sitne komadiće) dodajte ostalom povrću, lagano posolite i nastavite kuhati na laganoj vatri još 5 minuta.

Kada je povrće malo omekšalo dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu. Pojačajte vatru na srednju jačinu pa počnite podlijevati vodom ili temeljcem, u više navrata, neprestano lagano miješajući tako da sačuvate oblik srca. Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, sačekajte da se prethodna skroz upije u rižu.

Nakon 16-18 minuta riža bi trebala biti kuhana i kremasta.

Servirajte s ribanim tvrdim sirom.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)