Glazirana pureća krila s medom i crnim vinom

U dubokoj posudi pomiješajte češnjak, med, vino, sol i papar. Dodajte pureća krilca i marinirajte u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.

Izvadite krilca iz marinade i stavite na veliki pleh za pečenje. Marinadu sačuvajte.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 1  sat. Na pola pečenja preokrenite. Ocijedite višak masnoće i još jednom preokrenite.

U malom loncu zakuhajte marinadu. Lagano kuhajte oko 5 minuta ili dok se marinada malo ne zgusne.

Premažite preko krilaca. Pojačajte pećnicu na 230ºC, pecite krilca 20 minuta ili dok ne postanu ljepljiva i zlatna, okrećući ih i premazujući nekoliko puta. Pospite sezamom.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5