Punjene paprike
Pancetu ili dimljenu slaninu sitno nasjeckajte. Sitno nasjeckajte i luk, češnjak i peršin. U posudi dobro pomiješajte mljeveno meso, pancetu, luk, češnjak i peršin, jaje, rižu, sol, papar, češnjak u prahu i dimljenu papriku.
Paprikama skinite peteljku, izdubite membranu i izvadite sjemenke. Operite ih i ocijedite. Napunite paprike, ali tako da po sredini ostavite nešto praznog prostora jer će se nadjev u kuhanju raširiti. Paprike složite uspravno u lonac s debljim dnom i oko njih nalijte vodu.
Stavite kuhati na srednju vatru pa kad provrije smanjite na lagano. Kuhajte 1 h. Zagrijte tavu pa dodajte ulje. Pržite sitno sjeckani češnjak 1 minutu pa dodajte pasiranu rajčicu. Posolite, dodajte šećer i kuhajte 5 minuta. U malo vode razmutite kukuruzni škrob, dodajte u rajčicu pa sve prelijte preko paprika.
Kuhajte još 35 minuta. Povremeno protresite lonac.
Servirajte uz pire krumpir.
Više video inspiracije za pripremu ukusnih jela pogledajte na našem YouTube kanalu.