Mousse od bundeve
Bundevu narežite na manje komade, ogulite i pecite 1 h na 220°C.
Usitnite štapnim mikserom u gladak pire.
Listiće želatine namočite u hladnoj vodi 5 minuta te izradite čvrst šlag.
U pire od bundeve umiješajte cimet, sok mandarine, šećer i vanilin šećer pa dodajte listiće želatine koje ste rastopili na jako laganoj vatri.
Dobro promiješajte pa počnite dodavati dio šlaga.
Smjesu potom umiješajte u preostali šlag. Miješajte lagano i pažljivo, da sačuvate pjenastu teksturu i unesete u mousse što više zraka. Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa podijelite u 4 čašice te ostavite u hladnjaku, da se stisne.
Teglice možete ukrasiti izrezanim komadima papira tako da desert podsjeća na izrezbarene bundeve.
Ukrasite listićem mente.
Dobar tek!