Gulaš od junetine i crnog vina
U suradnji sa: Priče jedne kuhače
Meso narežite na kocke, luk na sitne kockice, češnjak na listiće, a mrkvu na malo deblje kolutove. U dublju posudu za kuhanje stavite ulje i dobro zagrijete, a zatim dodajte meso pa ga popecite. Izvadite popečeno meso i ostavite sa strane.
Na istom ulju stavite pirjati luk dok ne omekša pa dodajte češnjak i nakon 5 minuta mrkvu i pirjajte 10 minuta. Dodajte meso i nastavite pirjati na srednje jakoj vatri podlijevajući s vinom. Nakon 10 minuta smanjite vatru na najmanje i nastavite kuhati dok vino ne ispari. Dodajte vodu i kuhajte još 90 minuta ili dok meso ne omekša. Ukoliko je potrebno, dodajte još vode kojom sami regulirate gustoću gulaša.
Nakon 90 minuta dodajte sol i papar, umiješajte crvenu mljevenu papriku i koncentrat rajčice i kuhajte još 10 minuta. Kada je meso kuhano (mekano da ga možete prepoloviti vilicom), dodajte ocijeđenu leću, slanutak i peršin, promiješajte i poklopite.
Poslužite toplo uz omiljenu salatu i čašu vina.