Glazirano carsko meso sa soja sosom, medom i azijskom salatom
Carsko meso prelijte soja sosom, medom i mješavinom suhih začina. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira u hladnjaku, 1-2 sata.
Kriške pecite na srednjem do laganom žaru na roštilju, okrećući po par minuta sa svake strane ovisno o jačini vatre, dok nisu dobili boju i potpuno su pečeni. U početku premazujte s ostatkom marinade. Budite pažljivi i ne ostavljajte ih predugo s iste strane tako da se marinada ne zapali. Pečene ih ostavite da odmore 5 minuta.Servirajte uz azijsku salatu, sjemenke sezama, sweet chilli i dodatni soja sos.
Za salatu sitno nasjeckajte ili na mandolini naribajte kupus, mrkvu, mladi luk i papriku. Začinite rižinim octom, uljem, soja sosom i po potrebi dodajte još malo soli. Salatu čuvajte u hladnjaku.
Umjesto na roštilju ovako marinirano meso možete pripremiti na grill tavi ili u pećnici.
Dobar tek!