humanitarka za fortecom prikupljeno_1920 x 857.jpg

Zajedno s članovima MultiPlusCarda donirali smo više od 80.000 eura potrebitima

U okviru zajedničke inicijative s MultiPlusCardom „Proslavi Božić na svoj način“, koja je bila aktivna od 1. do 31. prosinca 2023., prikupljeno je ukupno 80.105,42 eura.

U okviru zajedničke inicijative s MultiPlusCardom „Proslavi Božić na svoj način“, koja je bila aktivna od 1. do 31. prosinca 2023., prikupljeno je ukupno 80.105,42 eura. Od toga smo mi donirali 30.000 eura za čak deset organizacija koje pomažu djeci, potrebitim obiteljima, starijima i nemoćnima te nezbrinutim životinjama. Tom su iznosu pridružene i donacije članova MultiPlusCard programa koji su tijekom prosinca svoje BONUS eure donirali udruzi po izboru putem aplikacije ili internetske stranice MultiPlusCarda, a na ovaj je način prikupljeno 50.105,42 eura.

„Prije svega, velika zahvala ide članovima MultiPlusCarda, ujedno našim kupcima, koji su se ponovno pridružili našoj tradiciji darivanja i potrebitima donirali svoje prikupljene BONUS eure. Veseli nas što smo na ovaj način pružili radost mnogima diljem Hrvatske te se nadamo kako će donirana sredstva olakšati svakodnevicu udruga te im osigurati bolje uvjete za brigu o štićenicima“, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma i članica Uprave MultiPlusCarda.

Među odabranim organizacijama je Udruga IRIS koja brine za zaštitu žena i djece obiteljskog nasilja na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Udruzi je donirano više od 9.730 eura koje će usmjeriti na obnovu igraonice za djecu i opremanje čajne kuhinje.

Udruzi Brački pupoljci, koja pruža podršku obiteljima djece s teškoćama u razvoju, donirano je više od 11.220 eura koje će utrošiti na financiranje terapeuta koji će izvoditi Radionicu životnih vještina u sklopu koje će se djeca družiti, učiti kuhati i voditi brigu o sebi. Donaciju od gotovo 7.680 eura dobila je i Udruga Breza koja pruža podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a sredstva će utrošiti na nabavu nužnih kućanskih aparata i opreme.

Centru za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, koji se bavi identifikacijom razvojnih rizika i teškoća u razvoju djeteta, donirano je gotovo 7.640 eura koje će iskoristiti za opremanje centra koji bi postao regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Više od 7.220 eura donirano je i Centru za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb koji se bavi pružanjem usluga djeci i mladima s komunikacijskim teškoćama. Centar će donirana sredstva investirati u uređenje dnevnog boravka i kuhinje kako bi korisnicima omogućio samostalnost u učenju svakodnevnih vještina.

Dječjem domu Tić Rijeka, specijaliziranom za rad s djecom i mladima koji su proživjeli nasilje, zlostavljanje ili zanemarivanje te koji žive u rizičnim obiteljima, donirano je više od 8.750 eura. Sredstva će biti usmjerena na poboljšanje uvjeta pružanja usluga kroz organiziranje jednodnevnih izleta i obogaćivanje programa zanimljivim aktivnostima i sadržajima. Među organizacijama koje su primile donaciju nalazi se i Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor čija djelatnost uključuje skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 7. do 21. godine života. Centar će donaciju veću od 5.790 eura iskoristiti za obnovu dotrajalog namještaja i nabavku nove kuhinje.

U božićnu inicijativu uključene su i udruge StarKA, Noina arka i Prava šapa. StarKA je udruga za informiranje, širenje i razvoj socijalnih usluga za starije osobe, a donaciju od  gotovo 5.340 eura usmjerit će na projekte u najavi – održavanje rasprava, radionica, emisija i kampanja s ciljem promocije nužne međugeneracijske suradnje i suzbijanja starosne diskriminacije. Udruga Noina arka najstarija je udruga za skrb i zaštitu napuštenih pasa i mačaka u Hrvatskoj, a svakodnevne aktivnosti su hranjenje, šetanje i socijalizacija, nerijetko i liječenje koje je uz obavezno mikročipiranje, čišćenje od parazita, cijepljenja i kastracija, jedan od većih troškova, stoga će se donacijom od gotovo 8.840 eura podmiriti troškovi veterinara i zbrinjavanja. Prava šapa, udruga koja poduzima konkretne akcije spašavanja uličnih i napuštenih mačaka, osiguravanja privremenog smještaja i veterinarske skrbi te udomljavanja dobila je donaciju od gotovo 7.880 eura, a utrošit će je na plaćanje troškova veterinara za kastracije i liječenje uličnih mačaka.


Prethodna novost
Obavijest kupcima
Obavijest kupcima

Obavijest kupcima

Ostale obavijesti

Od 1.1.2024. više nismo u mogućnosti umanjiti iznos vašeg računa za povrat dostavnih kutija s webshopa

Sljedeća novost

Slične novosti

Opoziv proizvoda
Opoziv proizvoda

Opoziv proizvoda

Ostale obavijesti

Obavijest za kupce o opozivu proizvoda - Sendvič pileća prsa 135g, Minute

Opoziv proizvoda
Opoziv proizvoda

Opoziv proizvoda

Ostale obavijesti

Obavijest za kupce o opozivu proizvoda - Dobro - Pečenica naresci 90g

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri
Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Obavijest o lažnoj nagradnoj igri

Ostale obavijesti

Na webu je dostupna lažna stranica koja navodi našu proslavu rođendana i podjelu nagrada