marine rangers 1920 × 857.jpg

Što učiniti kad opazite dupine ili kitove u moru? Pogledajte u aplikaciji Marine Ranger!

Podijelite svoja opažanja o dupinima i kitovima sa znanstvenicima i unaprijedite njihovo istraživanje i zaštitu!

Jeste li opazili dupina ili kita u moru? Što učiniti u tom trenutku? Preuzmite aplikaciju marine RANGER i saznajte više o svemu.

Kad god ste na moru, bilo da lovite ribu, ronite, jedrite, plivate ili samo uživate na obali možete opaziti dupine ili kitove. Vaša opažanja, ako ih podijelite sa znanstvenicima, mogu značajno unaprijediti njihovo istraživanje i zaštitu.

Korištenjem aplikacije Marine Ranger opažanja jednostavno dojavite i tako postanite građanin znanstvenik. Zahvaljujući aplikaciji možete doznati više o svim vrstama Sredozemnog mora, ali i pogledati što su dojavili drugi morski rangeri.

Za sve one koje preuzmu aplikaciju Marine Ranger:

  • Svaki tjedan Institut Plavi svijet nagradit će paketom `Usvajanja dupina` rangera koji prijavi najzanimljivije opažanje i onog koji pridobije najviše svojih prijatelja da se registriraju kroz aplikaciju.
  • U rujnu Institut Plavi svijet će najbolje rangere nagraditi boravkom na Lošinju sudjelovanjem u promatranju dupina i vikendom sa znanstvenicima Instituta Plavi svijet.

Poštujete pravila ponašanja prilikom opažanja te ne proganjate i uznemiravate životinje. Više informacija o svemu dostupno je u aplikaciji.

** Konzum je partner Instituta Plavi svijet i podupire zaštitu morskih sisavaca i aplikaciju Marine Ranger.


Prethodna novost
Sljedeća novost