najdonator_1920x857.jpg

Konzum je i ove godine dobio nagradu 'Najdonator'

Promjene na bolje započinju s nama samima

I ove godine titulu Najdonatora nosimo s ponosom i uvjerenjem da samo zajedničkim i predanim radom možemo promijeniti svijet. Uz tvrtke Dukat i Sana delikatese donirali smo najviše hrane u 2020. godini.

Za svoje svoje humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje primili smo priznanje “Najdonator”, već četvrtu godinu zaredom. Ovo priznanje i ove godine dodjelili su Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan.

 

Prema podacima državnih tijela, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2020. godini iznosila je 19. 278.809 kuna. Radi se o povećanju od trećine u odnosu na 2019., kada je prijavljeno 12.991.467 kuna donacija.

Prodajna vrijednost donacija je iznosila 29.004.125 kuna bez PDV-a, što je značajno više u odnosu na 19.836.745 kuna koliko je donirano u 2019. godini. Ukupno osamdeset i pet tvrtki je Poreznoj upravi prijavilo donacije.

Prošle godine donirali smo hrane prodajne vrijednosti 5.879.653,21 kuna bez PDV-a, što je najveća ukupna vrijednost donacija hrane među velikim tvrtkama.

Doniranu hranu gotovo svakodnevno prikuplja 14 posrednika iz 47 objekata tvrtke (35 prodavaonica, 8 Velrpo centara i 4 skladišta). Kao i do sada, ključnu ulogu imaju kolege u samoj prodavaonici koji svojim dobrim upravljanjem omogućavaju da hrana uvijek dođe u prave ruke.

 


Prethodna novost
Sljedeća novost

Slične novosti

5 nagrada na Danima komunikacija
5 nagrada na Danima komunikacija

5 nagrada na Danima komunikacija

Nagrade i priznanja

Kampanje Mali veliki talenti, Proslavi Božić na svoj način te digitalna aktivacija Virtualni Zvjerići osvojile su čak 5 nagrada na Danima komunikacija

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja
Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Uručen nam je certifikat Tvrtka prijatelj zdravlja

Nagrade i priznanja

Potvrdili smo trajno opredjeljenje tvrtke koja prepoznaje zdrave vrijednosti, promiče zdravlje na radnom mjestu, brine o unaprjeđenju zdravlja svojih zaposlenika te brine o očuvanju okoliša