► HAŠK MLADOST, Međunarodni turnir ‘Red Card for Diabetes’ DiaEuro Junior

HAŠK Mladost iz Zagreba sportska je udruga čiji članovi su sportski klubovi. Aktivnosti ove udruge prvenstveno su usmjerene na društveno korisne projekte u području sporta, kao što je primjerice projekt DiaEuro Cro. Udruga želi pomoći pomoći mladim sportašima oboljelima od dijabetesa u odlasku na međunarodni turnir Red Card for Diabetes u futsalu koji će se održati u Poljskoj. Na njemu bi sudjelovalo 14 djece u dobi od 10 do 17 godina koja svakodnevno žive s dijagnozom dijabetesa tipa 1 na području Republike Hrvatske, a u njihovom sudjelovanju na turniru pomoći će im i Konzum kroz ovaj natječaj. Cilj sudjelovanja na ovom međunarodnom turniru je osigurati trajnu održivost kroz daljnji razvoj koji se odnosi na čim veći broj djece s dijabetesom iz cijele Hrvatske koja će sudjelovati na turniru, stvoriti “slatku juniorsku i kadetsku reprezentaciju” koja će aktivno i kontinuirano sudjelovati i na ostalim domaćim i međunarodnim turnirima, aktivno ostati u sportu i nastaviti graditi svoju sportsku karijeru kroz matične sportske klubove, ali i kroz seniorsku reprezentaciju DiaEuro.

 

► TRIATLON KLUB MATULJI, Prikolica većih prilika za više uspjeha

Triatlon klub Matulji osnovan je 2010. godine s ciljem poticanja i promicanja triatlona u mjestu Matulji, kako bi što većem broju korisnika organizirali svakodnevno bavljenje različitim sportovima (plivanje, biciklizam, trčanje). Pristupa se djeci na način da kroz zabavu otkriju svijet sporta, otkriju svoje interese i sposobnosti, da se upoznaju sa svijetom sporta, sportskim ponašanjem, kao i sa svojim sposobnostima i mogućnošću napredovanja. Djeca kroz rad u klubu svladavaju tri različita sporta: plivanje, biciklizam i trčanje. Konzum će kroz ovaj natječaj pomoći u nabavci prikolice za bicikle kojom bi klub mogao prevesti 12 dodatnih bicikala za treninge i utrke, što bi mu omogućilo da sva djeca koja žele mogu ići na utrke, ravnopravno napredovati u sportskom iskustvu i pruža im se ista prilika da vide rezultate svojega cjelogodišnjeg rada. Pored toga, prikolica bi omogućila da djeca mogu trenirati na različitim vrstama staza, jer bi im mogli prevesti njihove natjecateljske bicikle na različite lokacije, što bi povećalo njihove performanse i interes.

 

► SPORTSKO-PENJAČKI KLUB MARULIANUS, Razvoj sportsko-penjačke infrastrukture

Marulianus je najstariji i najbolje organiziran sportsko penjački klub u Hrvatskoj, a okuplja ukupno 165 članova dječjeg uzrasta. Projekt se sastoji od razvoja sportsko-penjačke infrastrukture, odnosno ulaganje u sportsko-penjačke rekvizite u vidu hvatišta i nožišta koji su potrebni za obavljanje treninga u sportskom penjanju u dvije discipline, bouldering i težinsko. Razvojem sportsko-penjačke infrastrukture otvara se perspektiva za upise novih članova, naročito djece s posebnim potrebama, jer smo trenutno limitirani zastarjelom i površinom nezadovoljavajućom infrastrukturom. Također, nove serije hvatišta, koja su iznimno skupa, su bitna i za natjecateljsku populaciju, koja se na istima pripremaju za internacionalna natjecanja.

 

► PLIVAČKI KLUB NATATOR, Od malih nogu do velikih ciljeva

Plivački klub Natator jedan je od najuspješnijih plivačkih klubova čiji plivači nastupaju na paraolimpijskim igrama. Od 2003. godine kontinuirano provodi programe plivanja po Hallwick konceptu, a kroz program koji provodi multidisciplinarni tim klub nastoji unaprijediti biopsihosocijalni razvoj djece. Projektom Od malih nogu do velikih ciljeva klub bi poboljšao uvjete koji će pomoći djeci sa i bez invaliditeta u natjecateljskim grupama, kao i grupama škole plivanja u daljnjem treniranju, odnosno kako bi se djeci pružio doživljaj uspjeha i sigurnosti u vodi. Konzum će podržati projekt u nabavci klupske opreme koja će pomoći djeci sa i bez invaliditeta u natjecateljskim grupama i grupama škole plivanja u daljnjem treniranju i ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata.

 

► UDRUGA ZA SPORT, REKREACIJU I PLES GERONIMO OSIJEK, Dance Fest - plesno natjecanje

U sklopu Udruge djeluje Plesni studio Wings koji kroz pripremu i uvježbavanje koreografija tematski nerijetko ukazuje na i kritički obrađuje negativnosti u društvu i među mladima kao što su netolerancija, nasilje među mladima i virtualno zlostavljanje među vršnjacima. Plesni studio Wings iz Osijeka broji stotinjak djece u dobi od 3-16 godina, koji svakodnevno marljivo vježbaju i ostvaruju zavidne rezultate na međunarodnim natjecanjima te se svake godine plasiraju na svjetsko natjecanje na koje zbog financijske situacije nisu u mogućnosti otići. Cilj im je svoje umijeće pokazati i na Dance Festu u Novom Sadu. Poticanjem odlaska na natjecanja Studio svojim polaznicima želi pružiti priliku za osobni rast te ih upoznati s načinima na koji mogu prebroditi izazove. Ovaj put snove malih plesača ostvarit će Konzum.

 

► JUDO KLUB BLACK BELT BB, Nabava rekvizita za mlade natjecatelje judo kluba Black Belt BB Zagreb

Judo klub Black Belt BB je pokrenula grupa zaljubljenika u ovaj sport i kroz godine je izrastao u ponajbolji klub u Zagrebu i Hrvatskoj. Projekt je u prvom redu namijenjen mladim sportašima uzrasta djevojčica i dječaka (12-13 godina), zatim mlađih kadetkinja i mlađih kadeta (14-15 godina), kadetkinja i kadeta (16-17 godina) te juniorki i juniora (18-20 godina) koji sudjeluju u ozbiljnom trenažnom procesu koji uključuje tehničko-taktičke treninge u judo dvorani i kondicijsku pripremu koja se odvija na drugim vanjskim lokacijama zbog nedostatka adekvatne opreme. Budući da se iz godine u godinu klub razvija na način da se sve veći broj djece i mladih uključuje u ozbiljan natjecateljski proces, za svoje natjecatelje klub bi osigurao nabavku rekvizita i potrebne opreme što će im omogućiti da cijeli proces, uz vodstvo vlastitih trenera kineziologa, provode u vlastitoj dvorani bez dodatnog financijskog opterećivanja roditelja, a u tome će im pomoći Konzum kroz ovaj natječaj.

 

► TENIS I GOLF KLUB MOSLAVINA, Program sportske igraonice, pred tenisa i mini tenisa za predškolsku djecu i djecu s posebnim potrebama

Sportska aktivnost djece predškolskog uzrasta u Gradu Popovači provodi se najvećim dijelom u okviru primarnog razvojnog programa Dječjeg vrtića ili je svedena na roditeljski angažman i improvizacije. S obzirom na svoju stručnu, vremensku i prostornu limitiranost, sportski sadržaji nisu u skladu i ne percipiraju potrebe djece za kretanjem, a koje su u tom segmentu odrastanja najizraženije i najpotrebnije i na koje se u toj razvojnoj dobi najbrže i najučinkovitije djeluje. Kroz program teniskih igraonica klub bi potaknuo djecu da se upoznaju s osnovama tog sporta te da pored igre i zabave usvoje načela sportskog, kulturnog i dostojanstvenog ponašanja. Poseban naglasak stavljen je na trenažne sadržaje prilagođene djeci s posebnim potrebama, želeći time pridonijeti harmoničnom i sveobuhvatnom edukacijskom, psihomotornom i socijalnom razvoju. U tome će im u dijelu nabavke opreme pomoći Konzum.

 

► KOŠARKAŠKI KLUB ZAMET, Košarkaški vrtić Zamet

Košarkaški klub Zamet prvi je u Primorsko-goranskoj županiji započeo s provedbom košarkaškog vrtića koji uključuje elemente svih sportova. Projekt se prvenstveno zasniva na igri, upoznavanju osnova raznih sportova s naglaskom na košarci i individualnom pristupu svakom djetetu. Košarkaški vrtić prilagođen je djeci od treće do devete godine, a u sklopu aktivnosti omogućio bi im se pristup sportskim sadržajima i povećala dostupnost sportskih aktivnosti na lokalnoj razini. Zbog nedvojbene vrijednosti sporta, vrtić je dostupan svima koji se odluče za rekreaciju, plaćanje članarine nije uvjet, a u programe se mogu uključiti i djeca s motoričkim problemima. S obzirom na to da KK Zamet želi djeci pružiti zdravu alternativu provođenja slobodnog vremena, u ovom projektu pomoći će im i Konzum kroz natječaj.

 

► NOGOMETNI KLUB OLIMP, Olimpovi mladi zvjezdani nogometaši

Nogometni klub Olimp osnovan je 2011. godine i tada broji tek 15-ak članova. Radom i iskustvom se kroz godine klub pozicionirao na višoj razini, a povećao se broj članova i ekipa. Klub sada broji ukupno 120 članova te osam uzrasta koji se redovito natječu, a prepoznat je i kao jedan od najboljih klubova za razvoj igrača do 11 godina na području Zagrebačke županije. Projekt Olimpovi mladi zvjezdani nogometaši predstavlja ambiciozan korak naprijed za talentirane mlade sportaše, ali i u pozicioniranju sporta kao mosta prema boljoj budućnosti kroz sudjelovanje na 3. Međunarodnom Dječjem Fudbalskom Festivalu u Banja Luci. Na taj način mladi nogometaši koji su već postigli izvrsne rezultate na domaćem terenu po prvi put doživjet će nezaboravno iskustvo natjecanja na međunarodnoj razini. U sudjelovanju na ovom festivalu pomoći će im Konzum.

 

► VESLAČKI KLUB ISTRA, Obnova plovnog parka – nabava čamaca za veslače mlađih uzrasta

Veslački klub Istra utemeljen je 1886. godine i iznimne je bogate povijesti. Kako bi do velike 140. obljetnice najmlađe generacije stasale i kako bi im pružili uvjete za postizanje što boljih rezultata u starijim kategorijama potrebno je u ovom trenutku osigurati sredstva za kupnju jednog dvojca na pariće. Veslački klub Istra broji preko 100 aktivnih članova, prvenstveno dobi između 10-18 godine, a konstantno se širi s novim članovima koji su baza kvalitetnog regatnog pogona. U nabavci novog plovila koje će koristiti sljedeće generacije veslačica i veslača, pomoći će i Konzum kroz ovaj natječaj.

 

► TENISKI KLUB BELIŠĆE, Tenis za sve

Teniski klub Belišće osnovan je 1991. i jedan je od najstarijih teniskih klubova u RH. U sklopu kluba, uz prekide, djeluje škola tenisa kroz koju je prošlo više stotina djece. U posljednjoj iteraciji, škola se provodi od 2021. na vanjskim zemljanim terenima, u periodu kada to dozvoljavaju vremenski uvjeti. Radi ostvarenja ciljeva, projektom Tenis za sve predviđene su aktivnosti nabave opreme i pomagala koja će služiti iniciranju zimske i ljetne škole tenisa s ciljem poticanja cjelogodišnjih uvjeta za bavljenje tenisom. Nabavom teniske opreme i pomagala, među ostalim, unaprijedit će se kvaliteta škole te na taj način potaknuti uključivanje više djece u bavljenje amaterskim sportom od najranije dobi, poboljšati njihovo zdravlje i kvalitetu svakodnevnog života, u čemu će im pomoći Konzum.

 

► ŽENSKI NOGOMETNI KLUB OSIJEK, Škola nogometa – Princeze u kopačkama

Vođeni idejom da je ulaganje u najmlađe ulaganje u budućnost, Ženski nogometni klub Osijek kroz Školu nogometa Princeze u kopačkama želi osvijestiti činjenicu da je nogomet sport za sve, odnosno ukazati na važnost prevencije vršnjačkog nasilja te integracije djece s poteškoćama u sportske kolektive. Princeze u kopačkama je cjelovit sportsko-rekreativni program koji za cilj ima pružiti djevojčicama u dobi od 5 do 10 godina mogućnost da se bave nogometom. Ciljana skupina programa Princeze u kopačkama su djevojčice u dobi od 5 do 10 godina s područja Osječko-baranjske županije te djevojčice koje imaju poremećaj pažnje i hiperaktivni poremećaj (ADHD/ADD). U nabavci potrebne opreme za održavanje ove škole, pomoći će Konzum kroz natječaj.