tortilje.jpg

Tortilje od tikvica

(0)

Piletinu narežite na kockice, posolite i pospite paprom, dimljenom paprikom, origanom i chillijem po želji. Pecite na 15 ml maslinovog ulja, na srednjoj vatri 10 minuta, dok nije dobila lijepu boju. Dodajte nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice i dinstajte 5 minuta. Dodajte pasiranu rajčicu, sitno sjeckani češnjak te isprani grah i kukuruz. Kuhajte još 10 minuta pa provjerite nedostaje li soli i papra. Ostavite da se smjesa malo rashladi.

Tikvice narežite mandolinom ili guljačem za krumpir. Posolite i ostavite 15 minuta da puste višak tekućine. Nakon 15 minuta prebrišite ih krpom ili kuhinjskim ručnikom.

Spojite 6 trakica tikvice u jednu ‘tortilju’ pa stavite dvije pune žlice nadjeva. Čvrsto zarolajte i slažite u posudu koju ste premazali s 15 ml maslinovog ulja tako da je šav okrenut prema dolje. Složene ‘tortilje’ premažite kiselim vrhnjem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30 minuta.

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • 15 ml + 15 ml K Plus maslinovog ulja
  • 3 tikvice
  • 400 g pilećih prsa
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice origana
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 mladi luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 konzerva K Plus crvenog graha
  • 1 konzerva K Plus kukuruza šećerca
  • 200 g K Plus pasirane rajčice
  • 2 K Plus kisela vrhnja
  • Sol
  • Papar
  • chilli po želji

Slični recepti