Torta tiramisu

Žumanjke, mlijeko, šećer i vanilin šećer tucite na pari na 82 °C.

Ohladite na 50 °C i lagano umiješajte mascarpone.

Istucite bjelanjke uz dodatak prstohvata soli u snijeg i kad se krema ohladi rahlo umiješajte u kremu.

Skuhajte kavu, dodajte amaretto, ohladite na 30 °C.

Dno kalupa obložite masnim papirom.

Odvojite 20 piškota i obložite rub kalupa. Preostale piškote umačite u kavu, pola stavite na dno kalupa, praznine popunite natrganim piškotama.

Ulijte pola kreme, zatim red piškota, završite preostalom kremom.

Odložite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Kad se torta stegne, izvadite iz kalupa, zavežite ukrasnu vrpcu i pospite čokoladom u prahu.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5