Talijanski tiramisu u šalici.jpg

Talijanski tiramisu u šalici

(2)

Pjenasto miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko.

U dobivenu kremu lagano umiješajte mascarpone.

Tucite bjelanjke s prstohvatom soli, snijeg umiješajte u kremu.

Skuhajte kavu, dodajte amaretto, ohladite na 30 °C.

Umačite piškote u kavu, natrgajte na manje komade i stavite na dno šalice (računajte ¾ piškote na dno), zatim dodajte kremu, ponovno komadiće piškote, kremu, komadić piškote, završite kremom, odložite u hladnjak.

Prije posluživanja pospite kakao prahom.

S obzirom da jaja nisu termički obrađena, savjetujemo vam da tiramisu konzumirate unutar 3 sata.

Ocjena recepta

5 od 5
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema < 30 min 6

Sastojci

  • 500 g mascarpone sira
  • 5 žumanjaka
  • 5 bjelanjaka
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml mlijeka
  • 20 g kakao praha
  • 100 ml kave (espresso)
  • 40 ml amaretta di sorano
  • 12 piškota

Slični recepti