sarma.jpg

Sarma

(0)

Od glavice kupusa izdvojite listove, izrežie gornji dio korijena i operite listove.

Na malo ulja podinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak, ohladite pa dodajte u smjesu mljevenog mesa i pancete. Dodajte jaja, opranu rižu, peršin, papar, sol i crvenu papriku. Smjesu dobro izmiješajte.

2 do 3 žlice smjese zamatajte u listove zelja tako da prvo motate sredinu pa zatim utisnite krajeve prema unutra. Slažite u lonac izrezano zelje, sarmice i na šnite izrezanu pancetu. Kuhajte oko sat i pol do dva na laganoj vatri.

Napravite blagu zapršku od 2 žlice ulja, 2 žlice brašna i slatke crvene mljevene paprike, zalijte hladnom vodom i prelite po sarmi. Dodajte kobasicu i kuhajte još pol sata do sat vremena. Sarmu nemojte miješati, samo lagano protresite lonac.

Servirajte uz kuhani ili pire krumpir. Dobra tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema > 60 min

Sastojci

  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 20 dag dimljene pancete
  • 1 glavica kiselog kupusa (1,5 - 2 kg)
  • 0,5 kg rezanog kiselog kupusa
  • 1/2 suhe dimljene kobasice
  • 10 dag riže
  • 2 jaja
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • slatka crvena mljevena paprika
  • peršin
  • 2 žlice brašna ili škrobnog brašna
  • sol, papar, ulje

Slični recepti