Konzum_recept_rolano_carsko_meso.jpg

Rolano carsko meso s pireom od tikve

(1)

Mesu odstranite rebra i hrskavicu. Sitno nasjeckajte češnjak, kadulju i listiće ružmarina. Rasporedite ih po unutrašnjoj strani mesa.

Naribajte koricu limuna cijelom površinom i obilno posolite i popaprite.

Meso čvrsto zarolajte rolajući okomito na mjesto na kojem su bila rebra. Povežite roladu kuhinjskim koncem na nekoliko mjesta. Natrljajte kožu limunovim sokom i dobro posolite.

Tikvu ogulite i narežite na manje komade te položite oko mesa.

Pećnicu zagrijte na 250°C. Stavite meso u dobro zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 180°C i pecite 2 h povremeno okrećući meso. Izvadite tikvu iz pleha i usitnite je štapnim mikserom.

Meso vratite u pećnicu upaljenu na najveću temperaturu i grill opciju, nekoliko minuta tako korica postane hrskava i dobije boju.

Ostavite meso da odmori 15 minuta, pa odstranite kuhinjski konac i narežite na kriške.

Dobar tek!

Ocjena recepta

1 od 5
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)
Jednostavna priprema > 60 min 4 osobe

Sastojci

  • ~1, 5 kg carskog mesa u komadu
  • Nekoliko listića kadulje
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 limun
  • 1 veća butternut tikva (oko 2 kg)
  • 40 g maslaca
  • sol, papar

Trebat će vam

AKCIJA -41% % MORSOVCI

Limun

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(4)
9
99 kn/kg
kg

Puter tikva

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 1.5 kg
(3)
14
99 kn/kom
kom
AKCIJA -35% %

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 43,96 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(3)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti