Konzum_recept_rolano_carsko_meso.jpg

Rolano carsko meso s pireom od tikve

(1)

Mesu odstranite rebra i hrskavicu. Sitno nasjeckajte češnjak, kadulju i listiće ružmarina. Rasporedite ih po unutrašnjoj strani mesa.

Naribajte koricu limuna cijelom površinom i obilno posolite i popaprite.

Meso čvrsto zarolajte rolajući okomito na mjesto na kojem su bila rebra. Povežite roladu kuhinjskim koncem na nekoliko mjesta. Natrljajte kožu limunovim sokom i dobro posolite.

Tikvu ogulite i narežite na manje komade te položite oko mesa.

Pećnicu zagrijte na 250°C. Stavite meso u dobro zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 180°C i pecite 2 h povremeno okrećući meso. Izvadite tikvu iz pleha i usitnite je štapnim mikserom.

Meso vratite u pećnicu upaljenu na najveću temperaturu i grill opciju, nekoliko minuta tako korica postane hrskava i dobije boju.

Ostavite meso da odmori 15 minuta, pa odstranite kuhinjski konac i narežite na kriške.

Dobar tek!

Ocjena recepta

1 od 5
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)

Trebat će vam

Češnjak 150 g

Cijena za j.m.: 46,60 kn/kg
(1)
6
99 kn/kom
kom
AKCIJA -30% %

Limun

Cijena za j.m.: 8,99 kn/kg
Redovna cijena: 12,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 29.01.2020
(2)
8
99 kn/kg
kg

Puter tikva

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 1.5 kg
(0)
14
99 kn/kom
kom

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 71,96 kn/kg
(1)
17
99 kn/kom
kom

Slični recepti