Rezanci od tikvica i mrkve s tajlandskim kikiriki dressingom

Sitno nasjeckajte mladi luk, đumbir i češnjak.

Tikvice i mrkvu narežite na tanke trakice, uz pomoć spiralizatora ili guljača za krumpir.

Ako radite s guljačem povrće stalno rotirajte tako da gulite malu površinu i dobivate tanke rezance. Kikiriki maslacu dodajte soja sos, sok od limete i med i dobro promiješajte.

Na tavi zagrijte ulje pa dodajte rezance, đumbir, češnjak i mladi luk.


Dinstajte na jakoj vatri 2 minute dok povrće nije tek lagano povenulo i osjeća se fina aroma đumbira, češnjaka i luka.

Zalijte umakom od kikirikija i promiješajte. Dodajte ocijeđene komade tune naturale.

Ukrasite mladim lukom i žlicom kikirikija.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

0 od 5