Konzum_recept_bozic_patka.jpg

Patka s mlincima i umakom od šipka

(0)

Patki odstranite vidljivi višak masnoće i dobro je posolite i popaprite. Nakapajte sokom jednog limuna iznutra i izvana.

U unutrašnjost patke nagurajte par grančica ružmarina i ostatak limuna. Pećnicu zagrijte na 200°C i pecite 90 minuta. Za to vrijeme pripremite umak od šipka.

Očistite 2 veća šipka te operite dobivene sjemenke. Uz pomoć sitnog sita ocijedite šipkov sok i stavite ga kuhati u posudu s debelim dnom s 30 g šećera. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući tako da umak ne zagori. Kada se umak reducira na pola i postane sjajan sklonite sa strane.

Izvadite patku iz pećnice i premažite umakom od šipka te sokom od pečenja. Vratite u pećnicu i nastavite peći još 30 minuta, polijevajući sokom od pečenja svakih 10 minuta. Kada je patka pečena ostavite je 10 minuta da odmori te izvadite limun i šipak iz unutrašnjosti.

Ocijedite višak masnoće iz umaka od pečenja. Mlince prelijte kipućom vodom i uvaljajte u umak. Servirajte uz svježi ružmarin i šipak te ostatak umaka od šipka.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Srednje složena priprema > 60 min 4

Sastojci

  • 1 patka
  • 3 dl soka od šipka
  • 30 g šećera
  • 1 limun
  • Sol
  • Papar
  • Ružmarin
  • 400 g mlinaca

Naruči sastojke

Šipak

Cijena za j.m.: 16,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.6 kg
(4)
10
19 kn/kom
kom
AKCIJA -41% % MORSOVCI

Limun

Cijena za j.m.: 9,99 kn/kg
Redovna cijena: 16,99 kn/kg
Akcija vrijedi do: 22.09.2021
(4)
9
99 kn/kg
kg

Slični recepti

Punjene paprike
Punjene paprike
Srednje složena priprema > 60 min 4 osobe

Punjene paprike