Konzum_recept_bozic_patka.jpg

Patka s mlincima i umakom od šipka

(0)

Patki odstranite vidljivi višak masnoće i dobro je posolite i popaprite. Nakapajte sokom jednog limuna iznutra i izvana.

U unutrašnjost patke nagurajte par grančica ružmarina i ostatak limuna. Pećnicu zagrijte na 200°C i pecite 90 minuta. Za to vrijeme pripremite umak od šipka.

Očistite 2 veća šipka te operite dobivene sjemenke. Uz pomoć sitnog sita ocijedite šipkov sok i stavite ga kuhati u posudu s debelim dnom s 30 g šećera. Kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući tako da umak ne zagori. Kada se umak reducira na pola i postane sjajan sklonite sa strane.

Izvadite patku iz pećnice i premažite umakom od šipka te sokom od pečenja. Vratite u pećnicu i nastavite peći još 30 minuta, polijevajući sokom od pečenja svakih 10 minuta. Kada je patka pečena ostavite je 10 minuta da odmori te izvadite limun i šipak iz unutrašnjosti.

Ocijedite višak masnoće iz umaka od pečenja. Mlince prelijte kipućom vodom i uvaljajte u umak. Servirajte uz svježi ružmarin i šipak te ostatak umaka od šipka.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5

Naruči sastojke

Šipak

Cijena za j.m.: 24,99 kn/kg
Prosječna težina komada iznosi: 0.3 kg
(2)
7
50 kn/kom
kom

Limun

Cijena za j.m.: 18,99 kn/kg
(3)
18
99 kn/kg
kg

Mlinci 250 g Klara

Cijena za j.m.: 33,96 kn/kg
(0)
8
49 kn/kom
kom

Slični recepti