puslice.jpg

Puslice s kremom od sira

(0)

Listiće želatine namočite u ledenu vodu. Razradite sir sa šećerom u prahu. Zagrijte 50 ml vrhnja, dodajte ocijeđenu želatinu, maknite s vatre i miješajte da se želatina rastopi. Umiješajte želatinu u razrađeni sir.

Preostalo vrhnje tucite u šlag pa lagano umiješajte u ohlađenu kremu od sira.

Bjelanjke s prstohvatom soli tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer u prahu i limunov sok. Dobiveni snijeg prebacite u slastičarsku vrećicu i špricajte puslice na lim obložen masnim papirom.

Pećnicu zagrijte na temperaturu od 130 °C, spustite temperaturu na 90 °C, stavite puslice u pećnicu i sušite 1,5 – 2 sata. Pazite da ostanu bijele boje.

Kad se puslice ohlade, spojite po dvije kremom od sira i pospite struganom čokoladom.

Ocjena recepta

0 od 5
Složena priprema < 60 min 5

Sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • 1 prstohvat soli
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žličica limunovog soka

Krema:

  • 250 g ricotta sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 listića želatine
  • 100 g čokolade

Puslice

Limun

Cijena za j.m.: 16,99 kn/kg
(4)
16
99 kn/kg
kg

Limun 500 g

Cijena za j.m.: 19,98 kn/kg
(4)
9
99 kn/kom
kom

Krema

AKCIJA -33%

Kandit Dessert Chef Čokolada za kuhanje 300 g

Cijena za j.m.: 33,30 kn/kg
Redovna cijena: 14,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 08.08.2021
(1)
9
99 kn/kom
kom
AKCIJA -31% %

Dorina Čokolada za jelo i kuhanje 300 g

Cijena za j.m.: 36,63 kn/kg
Redovna cijena: 15,99 kn/kom
Akcija vrijedi do: 03.08.2021
(2)
10
99 kn/kom
kom

Slični recepti