Pržene lignje s teriyaki umakom.jpg

Pržene lignje s teriyaki umakom

(1)

Lignje očistiti i posušiti.

U zagrijanu tavu stavite sezamovo ulje i pržite lignje, nakon 2-3 minute dodajte šećer, teriyaki umak, češnjak, đumbir i umak od kamenica. Sve kratko pecite na umjerenoj vatri dok lignje ne postanu mekane, a po potrebi dodajte i malo vode.

Poslužite sa zelenom salatom, tanko nasjeckanom mrkvom i lukom te rižinim klicama.

Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Jednostavna priprema < 30 min 2

Sastojci

  • 10 lignji
  • 2 žlice teriyaki umaka
  • 3 žličice umaka od kamenica
  • 1 žličica šećera
  • 2 češnja češnjaka
  • komadić sitno narezanog đumbira
  • sezamovo ulje

Slični recepti