Konzum_recept_kuglof_Crno_vino.jpg

Kuglof s crnim vinom

(1)

U suradnji sa: Priče jedne kuhače

Uključite pećnicu na 170°C, a kalup za kuglof lagano namažite otopljenim maslacem i pospite brašnom. U zdjelu stavite maslac sobne temperature pa dodajte šećer i dobro promiješajte mikserom. Zatim uz stalno miješanje, polako dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte cimet, aromu vanilije i kakao.

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte smjesi i sve lagano promiješajte. Dodajte crno vino, promiješajte i ulijte u kalup. Pecite 45 minuta i zatim ugasite pećnicu, a kuglof još 10 minuta ostavite u pećnici.

Kuglof izvadite iz pećnice i kalupa na rešetku da se ohladi. Za to vrijeme pripremite preljev tako da na laganoj vatri uz miješanje zagrijavate vino i šećer dok ne dobijete rijetku smjesu.

Pomoću žlice preljev premažite preko kuglofa, po želji dodajte bijele čokolade i šumskog voća i poslužite uz omiljeno vino.

Ocjena recepta

4 od 5
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Srednje složena priprema 60 min 5

Sastojci

  • 1,5 dcl crnog vina
  • 25 dag maslaca
  • 25 dag šećera
  • 25 dag brašna
  • 4 jaja
  • Prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 5 dag kakaa
  • 2 žličice arome vanilije

Za preljev:

  • 0,5 dcl crnog vina
  • 120 g šećera u prahu

Naruči sastojke

K Plus Maslac 250 g

Cijena za j.m.: 67,96 kn/kg
(2)
16
99 kn/kom
kom

Slični recepti