Sastojci

  • 200 g špageta
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 4 dl vode
  • 0,8 dl bijelog vina
  • 250 g kozica
  • 250 g cherry rajčica
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • peršin, bosiljak
  • sol, papar
Tjestenina s cherry rajčicama i kozicama iz jednog lonca
Broj osoba: 2

Priprema recepta

U lonac stavite sitno nasjeckani mladi luk i češnjak, kozice, maslinovo ulje, vodu u kojoj ste otopili kocku za juhu i vino.

Dodajte cherry rajčice od kojih dio stavite na stapki (koja će također dati aromu jelu), a drugi dio presijecite na polovice. Dodajte i špagete prelomljene po pola te peršin i bosiljak. Tek lagano posolite te stavite kuhati poklopljeno na srednju vatru.

Kad voda prokuha i tjestenina malo omekša promiješate tako da je sva tjestenina uronjena u tekućinu. Kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, 15 minuta ili dok tjestenina nije gotova, ali je još uvijek malo osjetite pod zubom. 

Iz lonca izvadite stapku rajčice i kuhani peršin i bosiljak. Provjerite treba li jelu još začina i servirajte uz svježe začinsko bilje.

Za ovaj recept možete koristiti K Plus špagete na koje idealno prijanja svaki umak i uvijek ostaju al dente.

Dobar tek!