Sastojci

  • 700 g patlidžana (tri manja komada)
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 200 g sjeckane rajčice
  • 5 g meda
  • 100 g mozzarelle
  • sol, origano
  • listići svježeg bosiljka
Patlidžani punjeni pizza nadjevom

Priprema recepta

Patlidžane operite i prepolovite.

IMG_5923

Oštrim nožem zarežite prerezanu površinu pazeći da ne probijete koru. Svaki pažljivo posolite i ostavite ih 5 minuta da odstoje, tako da patlidžani puste vodu i izgube dio gorčine.

IMG_5925

Uklonite tekućinu papirnatim ručnikom pa premažite s 20 ml maslinovog ulja.

IMG_5927

IMG_5929

Stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C te pecite 30 minuta.

Sjeckanoj rajčici dodajte prstohvat soli, med, ¼ žličicu origana i promiješajte.

IMG_5933

Izvadite patlidžane iz pećnice te rasporedite rajčicu po vrhu patlidžana.

IMG_5946

Na rajčicu složite narezanu mozzarellu i zapecite 15 minuta.

IMG_5947

Kada se patlidžani malo rashlade dodajte svježi bosiljak.

IMG_5957

Dobar tek!

IMG_6000