Punjene rajcice grill rostilj.jpg

Punjene rajčice

(0)

Rajčice operite i odrežite vrh. Žlicom izdubite sredinu sa sjemenkama, tako da vam ostane samo čvrsto meso rajčice. Pazite da je ne probušite.Izmiješajte ribani sir, sitno sjeckani češnjak i peršin. Rajčicu lagano posolite, ulijte u unutrašnjost žličicu maslinovog ulja pa napunite smjesom.Na roštilju, na srednjem do laganom žaru posložite rajčice. Prekrijte ih aluminijskom folijom tako da se toplina ne gubi i rajčice se termički obrađuju i s gornje strane. Važno je da žar nije prejak, tako da se donji dio rajčice ne izgori dok se sir ne rastopi. Kada je sir rastopljen, za što će vam trebati 7-10 minuta, sklonite rajčice sa žara.

Dobar tek!

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema < 30 min 2

Sastojci

  • 4 rajčice (tvrđa sorta, poput grapolo)
  • 10 g sjeckanog peršina
  • 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
  • 50 g ribanog sira
  • sol
  • maslinovo ulje

Slični recepti