Chilli s mljevenom junetinom i pivom

Sitno nasjeckajte luk i češnjak.

Na žlicu ulja stavite luk, mljeveno meso i češnjak pa dinstajte na srednjoj vatri dok meso nije dobilo malo boje, oko 7 minuta.

Dodajte chilli prah (prilagodite količinu vlastitom osjećaju za ljuto i smanjite po potrebi), dimljenu papriku, kumin i origano te posolite i popaprite.

Nakon što ste nekoliko minuta pržili začine da postanu aromatični podlijte pivom.

Dodajte 4 dl pelata koje ste usitnili štapnim mikserom, 4 dl vode te isprani grah i kukuruz.


Kuhajte 40 minuta na laganoj vatri pa provjerite treba li chilli još začina i je li željene konzistencije. Ako želite gušći chilli zgnječite dio graha uz rub lonca pa dobro promiješajte, ili dodajte malo vode za jušnije jelo.

Servirajte uz kiselo vrhnje i prepečene tortilje.

Dobar tek.

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocjeni ga!

5 od 5
(2)
(2)
(0)
(0)
(0)