Pile s medom i narančom

Pećnicu zagrijte na 200°C. Pile posušite papirom, dobro posolite i popaprite (ne zaboravite unutrašnjost) te pospite majčinom dušicom.


Smjestite pile u lonac.Naranču prerežite na pola i jednu polovicu gurnite u unutrašnjost pileta s par češnjeva češnjaka. Drugu polovicu iscijedite te nakapajte po piletu. Premažite maslinovim uljem te oko pileta položite preostali češnjak, poklopite i pecite 1 h.


Otklopite i premažite pile žlicom meda koju ste razrijedili žlicom sokova od pečenja.


Pecite još 30 minuta otklopljeno pa ostavite pile da odmori 10 minuta. Servirajte uz mlince ili u sokove od pečenja uvaljajte kuhanu rižu dugog zrna.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

5 od 5
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)