Sastojci

600g svinjskog mesa

450g svježe paprike

350g rajčice

300g crvenog luka

150g mrkve

sol, papar u zrnu, list peršina

3 žlice ulja

Povrtni temeljac

1 muškatni oraščić

1 ljuta papričica

1 šaka graška

Žličnjaci:

2 jaja

350g brašna

Soli (po potrebi)

1 žlica masti ili ulja

Slavonski paprikaš

Priprema recepta

Luk narežemo na kolute i propržimo na zagrijanom ulju da požuti. Dodamo meso narezano na kocke i mrkvu narezanu na kolutiće. Dodati sitno narezanu rajčicu, papriku i graška te sve zajedno dinstati i podlijevati temeljcem.

Po želji dodati sol, papar i malo muškatnog oraščića i jednu ljutu feferonu. Kuhati dok se ne zgusne.

Posluži sa žličnjacima i posipati narezanim svježim peršinovim listom.

Žličnjaci:

U brašno dodamo sol, masti i jaja i umijesimo tvrdo tijesto. U kipuću i posoljenu vodu žlicom stavljamo žličnjake, pustimo da prokuhaju dok ne isplivaju na površinu. Ocijedimo i tople služimo uz paprikaš.

Dobar tek!