Sastojci

  • 15 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g fileta oslića
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 500 g rajčice
  • 1,5 dl bijelog vina
  • sol, papar
Oslić u umaku od rajčice
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Nasjeckajte filete oslića na manje komade.

IMG_7060

Na maslinovo ulje stavite sitno nasjeckani češnjak i komade ribe pa pecite par minuta sa svake strane.

IMG_7061

Dodajte svježe rajčice nasjeckane na manje komade pa podlijte vinom. Kuhajte 5 minuta pa dodajte koncentrat rajčice te sol i papar. Nastavite kuhati 10 minuta, dok rajčice nisu omekšale i umak se lagano zgusnuo.

IMG_7080

Provjerite nedostaje li jelu još začina pa pospite peršinom i natrganim bosiljkom i servirajte uz kremastu palentu.

IMG_7159

Dobar tek!