Priprema recepta

U zdjelu stavite brašno, sol, maslac na kockice i miješajte dok se sastojci ne sjedine u mrvičastu strukturu. Dodajte malo hladne vode i umijesite glatko, čvrsto tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela i neka odstoji 30 min. 

U međuvremenu ogulite jabuke, očistite od jezgre i koštica te narežite na manje kriške. 

U posudu stavite šećer, brašno, mljeveni cimet te naribajte muškatni oraščić. Sve sastojke promiješajte pa dodajte narezane jabuke.

Razvaljajte odstajalo tijesto i složite u posudu za pečenje. Potom dodajte nadjev od jabuka i ravnomjerno ga rasporedite. Jabuke pospite kockicama omekšalog maslaca. Drugi dio tijesta režite na trakice i složite u mrežu. Ukrasite po želji.

Pecite pitu na 180˚ cca sat vremena.

Poslužite u kuglicu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!