Sastojci

  • 40 ml maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 2 srednja krumpira
  • 50 g maslaca
  • sol, papar
  • 1l povrtnog temeljca
Krem juha od poriluka i krumpira
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Narežite bijeli dio poriluka na kolutove i pirjajte ga na maslinovom ulju. Ogulite krumpir, narežite na kockice i dodajte ga na poriluk. Dodajte maslac, a zatim pola povrtnog temeljca.

Kada se krumpir skuha ubacite narezani zeleni dio poriluka, prokuhajte kratko i dodajte ostatak temeljca. Stavite sve u blender i izmiksajte, pa nastavite kuhati. Dodajte sol i papar te kuhajte još 5 minuta, a po želji dodajte malo vrhnja za kuhanje. Poslužite toplo!

Dobar tek :)

Za one koji žele znati (i štedjeti) više:

Pogledajte nove ponude, kliknite ovdje za više ;)

Jeste li znali da vam sve namirnice možemo donijeti doma? Napunite svoju online košaricu i odaberite kad i gdje vam odgovara, ostalo je na nama.