Sastojci

Za bazu:

  • 100 g svijetlog keksa
  • 65 g maslaca
  • 20 g slatkog vrhnja

Za punjenje:

  • 300 g bijele čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca
  • 50 g slatkog vrhnja
  • 1 žličica arome vanilije
  • 150 g krem sira sobne temperature
  • 125 g malina (svježe ili smrznute)
Tart od bijele čokolade s malinama

Priprema recepta

Kekse usitnite u multipraktiku pa im dodajte rastopljeni maslac i vrhnje. Dobro promiješajte pa utisnite u kalup, uzdižući dio keksa i prema rubovima. Ostavite da se stisne u hladnjaku.

Čokoladu izlomite na manje dijelove i stavite u posudu koja može u mikrovalnu pećnicu. Otapajte je na srednjoj snazi 1 minutu, pa dodajte vrhnje i maslac. Nastavite otapati u intervalima od 30 sekundi, dobro miješajući između. Nakon 3-4 puta trebali bi imati glatku i ujednačenu smjesu, bez grudica. Toj smjesi dodajte aromu vanilije i krem sir, pa ponovno temeljito promiješajte da ujednačite konzistenciju.

Ulijte u pripremljeni kalup, pa par puta udarite s njim o stol da oslobodite mjehuriće zraka i dobijete ujednačenu površinu.

Ohladite u frižideru, barem 2-3 sata, dok krema nije čvrsta. Izvadite iz kalupa i nadjenite malinama.

Pogledajte video recept: 

Dobar tek :)