Sastojci

350 g brašna
½ vrećice instant kvasca
1 žlica ulja
1 žličice šećera
Sol
270 g kuhanog krumpira
Pesto Genovese
Sušene rajčice
5 g pinjola

Slani (pull apart) kruh s pestom, sušenom rajčicom i pinjolima

Priprema recepta

Oguljeni krumpir narežite na manje komade i stavite kuhati u posoljenu vodu.

Izvažite brašno te mu dodajte sol, šećer, ulje  i kvasac te kuhani krumpir protisnut kroz sito za krumpir. Prebacite na čistu radnu površinu i mijesite 10 minuta dok niste umijesili čvrsto tijesto. Premažite uljem i ostavite da se diže, u poklopljenoj posudi, na toplom.

Nakon 1 i pol sat tijesto bi trebalo udvostručiti veličinu. Razvaljajte ga u veliki krug, debljine pola centimetra i izrezujte zvjezdice različitih veličina. Tijesto koje preostane možete jednom premijesiti, ali ne previše puta jer će pull apart kruh na taj način postati žilav.

Zvjezdice slažite na papir za pečenje i svaku premažite pesto Genoveseom. Pospite sušenim rajčicama i pinjolima koji će u ovom slučaju glumiti ukrase. Ostavite da se diže 10 minuta pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35 minuta, u donjem dijelu pećnice tako da kruh ne dobije previše boje i sačuva se vibrantna zelena boja pesta.